НОВИНИ

Чудотворна икона на Богородица в софийското село Желява помага на болни хора

Йорданка Минкова е продавала свещи в храма "Св. Николай Чудотворец" в продължение на 13 години. След пристигането на иконата Света Богородица „Всецарица” в храма през 2006-та година научава за историите на болни хора, които се подобряват, както и на бездетни семейства, които получават рожба. Йорданка никога няма да забрави историята на жена от Желява, чиито молитви за дете са чути.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
12:17, 16.04.2017
11304
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Йорданка Минкова: "Нямаше деца дълги години, познавам я лично, и всяка неделя идваше и помагаше около черквата вътре за реда. След 2 години роди една дъщеричка - сега е някъде на 11 години."

Отец Василий, който е настоятел на храма, разказва, че още с пристигането си в църквата е станал свидетел на силата на чудото, виждайки подобрение при болна жена само след една седмица.

Отец Василий - храм "Св. Николай Чудотворец", с. Желява: "Беше с видимо голям тумор на тялото - едвам стоеше, стенеше жената. На следващата неделя тя сама прекрачи прага на храма."

Пред отец Василий болната жена споделя, че е благодарна не за надеждата за оцеляване, която е получила, а за преоткриването на вярата и силата на изповедта и молитвата.

Отец Василий - храм "Св. Николай Чудотворец", с. Желява: " Вярата най-вече им дава надежда на тези хора, които идват тук, че ще почувстват по-добре, ще се излекуват."

Отец Василий казва, че е приел за своя мисия насочването на миряните към христовата вяра. Всяка неделя вратите на храма „Св. Николай" са отворени за Света Литургия и отслужване на Акатист в чест на Пресвета Богородица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Изключително активни при гласуването са турците
От нашите пратеници: Изключително активни при гласуването са турците
В Пловдив най-голямата католическа общност у нас празнува Възкресение
В Пловдив най-голямата католическа общност у нас празнува Възкресение