НОВИНИ

Чуждестранни медии пристигат в Северна Корея за демонтирането на ядрения полигон

Вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс предупреди севернокорейския лидер да не се опитва да разиграва американския президент, ако двамата се срещнат следващия месец. Засега Северна Корея не е обявила официално дали ще анулира срещата.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:50, 22.05.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Съединените щати продължават с подготовката на срещата на върха. Белият дом дори е изсякъл паметни монети с ликовете на двамата лидери. Но провеждането на разговорите между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун остава под въпрос.

В интервю за телевизия Фокс американският вицепрезидент Майк Пенс заяви, че Доналд Тръмп е готов да се оттегли от срещата със севернокорейския лидер. "Американският президент не мисли за PR-a, а за мира", обясни Пенс.

Майк Пенс, вицепрезидент на САЩ: Ще бъде голяма грешка, ако Ким чен-ун мисли, че може да разиграва Доналд Тръм.

Предстоящата среща между лидерите на Съединените щати и Северна Корея ще бъде основна тема на разговорите между Доналд Тръмп и южкороейския президент. Мун Дже ин ще бъде приет по-късно днес в Белия дом.

Преди дни Пхенян отново втвърди политиката си спрямо Сеул заради съвместнити военни учения на американски и южнокорейски сили.

По план утре Северна Корея трябва да започне да затваря ядрения си полигон. За да отразят събитието в Пхенян пристигна малка група чуждестранни журналисти. На закриването на полигона трябваше да присъстват и южнокорейски медии. Днес, обаче, Северна Корея им отказа достъп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейският парламент изслушва Марк Зукърбърг заради скандала с личните данни
Европейският парламент изслушва Марк Зукърбърг заради скандала с личните данни
Президентът Радев и съпругата му на опера в Болшой театър (СНИМКИ)
Президентът Радев и съпругата му на опера в Болшой театър (СНИМКИ)