НОВИНИ

Д-р Галинка Павлова за цените за медицинските изделия: Не са известни детайлите

В студиото на „Още от деня“ зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Галинка Павлова засегна въпроса минималните цени за медицински изделия, обявени от Здравната каса. Според нея не може се коментират, тъй като детайлите около тях не са известни, но изтъкна, че е важен отговорът на въпроса по какъв начин са определени тези цени. В студиото на „Още от деня“ д-р Галинка Павлова и д-р Атанас Иванов коментираха и писателските начинания на лекарите от Българския лекарски съюз. „Лекарят хуманист е поет по душа“, изтъкна д-р Павлова.

bnt avatar logo
от БНТ
19:19, 11.04.2018
Чете се за: 00:23 мин.
Още

За съжаление, проблемите в системата не са свършили с подписването на рамковия договор, заяви д-р Галинка Павлова.

д-р Галинка Павлова, зам.-председател на БЛС: Държа да отбележа, че по отношение на медицинските изделия, БЛС не договаря със Здравната каса. Това, което в момента се случва, е политика на Здравната каса. Добре е, когато е насочена с цел контрол, и не е добре, когато тя е единствено с цел икономия.

Тя изтъкна, че възникват въпроси по какъв начин са определени минималните цени, при които Здравната каса ще покрива стойността на медицинските изделия, и че представлява проблем пациентът да доплаща ненужно от себе си. Цените обаче са обявени, преди да се подпишат договори с доставчиците, изтъкна тя, така че не може да се направи оценка, без да са известни детайлите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестна подписка в Хасково срещу негодната за пиене вода
Протестна подписка в Хасково срещу негодната за пиене вода
Напрежението между САЩ и Русия: Говорят експерти
Напрежението между САЩ и Русия: Говорят експерти