Къде сгрешиха лекарите докато родителите на тригодишното момченце от София търсеха адекватна медицинска помощ за детето си миналия четвъртък. "Детето за първи път е регистрирано при нас като пациент в 12 часа и 20 минути. Преди това няма никаква регистрация", каза за "Още от деня" д-р Димитър Калайков от педиатричната болница.

Според него е възможно родителите да са дошли, да са видели, че има много деца, да са изчакали малко и да са поели към болница "Лозенец", смята той. Докторът каза, че действително е предлагано детето да отиде в друга болница, но независимо от това то е прието в педиатричната болница. Направено е изследване на кръвта, рентгенова снимка.

Д-р Димитър Калайков: Детето не е било по време на приема в тежко състояние. Първите два часа няма влошаване. Това настъпва два часа след приемането.

По негово мнение няма грешки и пропуски в лечението на детето.

Д-р Димитър Калайков: Ние сме направили всичко, което сме можели да направим. Просто повече от това не можем да направим.
Тежка двустранна хеморагична пневмония е причина за смъртта на 3-годишното дете

Тежка двустранна хеморагична пневмония е причина за смъртта на 3-годишното дете

Министър Кирил Ананиев получи предварителен доклад от извършваната проверка на дейността на трите лечебни заведения - Специализираната детска болница...