НОВИНИ

Д-р Михаил Христов е новият председател на Надзорния съвет на НЗОК

Д-р Михаил Христов е определен за председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. С одобрени от правителството промени в състава на Надзорния съвет за представители на държавата са определени д-р Михаил Христов, Любомир Гайдов и Стоян Стоянов. Те ще заменят д-р Ваньо Шарков, д-р Бойко Пенков и Димитър Евлогиев.

bnt avatar logo
от БТА
13:38, 13.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
Още
михаил христов новият председател надзорния съвет нзок

Д-р Михаил Христов е лекар - специалист по ортопедия и травматология. Бил е началник на отделение по ортопедия и травматология и ръководител в извънболничната помощ. В периода 1999-2000 г. е бил началник на отдел в НЗОК, а след това, до 2007 г., ръководи Регионален център по здравеопазване - София. Има опит в областта на доброволното здравно осигуряване и като държавен служител в администрациите на Изпълнителна агенция "Медицински одит" и Изпълнителна агенция по трансплантация. Към настоящия момент е съветник на министъра на здравеопазването.

Любомир Гайдов е заместник-министър на здравеопазването. Има висше юридическо образование. От 1992 г. е заемал различни длъжности в администрацията, включително ръководни. От 2007 г. е съдия в Административен съд - София област, а от есента на 2016 г. - във Върховния административен съд.

Стоян Стоянов има висше икономическо образование и квалификация по здравен мениджмънт. В периода 1999-2006 г. е директор на дирекция "Бюджет и финанси" в Министерството на здравеопазването. Бил е също главен секретар на министерствата на труда и социалната политика и на културата - длъжност, която заема в момента в Министерството на здравеопазването.

Решението на правителството е взето неприсъствено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение за длъжностно присвояване на бившия кмет на Девня
Повдигнаха обвинение за длъжностно присвояване на бившия кмет на Девня
Столтенберг очаква Черна гора тази година да стане членка на НАТО
Столтенберг очаква Черна гора тази година да стане членка на НАТО