НОВИНИ

Д-р Мирослав Ненков подкрепи идеята за бързо наказание на нападателите на лекари

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков одобри идеята на Прокуратурата нападателите на лекари да бъдат подвеждани по бързата процедура в седемдневен срок. В студиото на „Денят започва“ той заяви, че тежките наказания, а не глобите, биха били добра превенция срещу насилието над медицински работници.

bnt avatar logo
от БНТ
08:17, 18.07.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Д-р Мирослав Ненков се обяви в болниците да се поставят максимално най-много камери и устройства за безопасност, защото условията на „тежка болест на обществото“ налагат такива мерки. Той добави, че е важна не само техническата обезпеченост откъм безопасност, но и своевременната реакция на охранителните органи.

д-р Мирослав Ненков: Въпросът е, че паник бутонът няма да спре шамарите - ще ги спре бързата реакция на охранителните органи. Лесно може да се реализира идеята информацията от паник бутона да се предаде максимално бързо на полицията. Не можем да си представим какво е да отиваш на работа с ясното съзнание, че най-малко ще те напсуват десет пъти. Не само, че техниката е стара, но и лекарите попадат на нечовешка по отношение агресия.

Д-р Мирослав Ненков предупреди, че зачестилата употреба на т.нар. райски газ сред подрастващите носи тежки последици за здравето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още три месеца извънредно положение в Турция
Още три месеца извънредно положение в Турция
България отбелязва раждането на един от най-великите си синове - Васил Левски
България отбелязва раждането на един от най-великите си синове - Васил Левски