Неволите в здравеопазването. Рецепта с възможни решения. Анализ на бившия служебен здравен министър д-р Мирослав Ненков в предаването "Още от деня".

Д-р Мирослав Ненков: Помощта, която може да окаже един неспешен лекар в спешен случай не е толкова ефективна, колкото един спешен лекар в спешен случай. В огромния процент от случаите хората им звънят за температура, която са вдигнали преди три дни и питат какво да направят.

Д-р Ненков коментира протеста на личните лекари и по думите му таксата при общопрактикуващия лекар трябва да се увеличи, но не се ангажира с колко точно.


Лекари и здравни инспектори излязоха на протест

Лекари и здравни инспектори излязоха на протест

Неформалната среща на здравните министри от ЕС се проведе на фона на два протеста в София. Общопрактикуващи лекари се събраха пред НДК с искане за обв...

За парите, които ние с вас плащаме в края на месеца, които са твърде малко получава доста добро здравеопазване, коментира д-р Ненков.

д-р Мирослав Ненков: Парите в здравеопазването трябва да се увеличат, защопто не стигат, а от друга страна трябва да се "режат глави", ама физически, защото има "кърлежи" в напата система в здравеопазването, които й изпиват кръвта. Има хора, които са готови на тези кърлежи да им предоставят напите пари.