НОВИНИ

Д-р Мирослав Ненков: Рецептата ми за здравната система е огън и меч

Каква е рецептата за новия здравно-осигурителен модел и ще се стигне ли най-после до ефективно "лечение" на родното здравеопазване в полза на пациентите - гост по темата в Сутрешния блок на БНТ1 беше д-р Мирослав Ненков.

bnt avatar logo
от БНТ
07:36, 11.07.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

По повод предстоящия протест на родители на онкологично болни деца пред Здравното министерство заради усложнен достъп до животоспасяващите медикаменти, д-р Ненков коментира, че няма как всяка нова структура не да започне да работи добре от първия си ден.

Преди години беше извършен атентат - влязоха маскирани, арестуваха служители на Фонда за лечение на деца, разруши се нещо, което работеше добре. До съдебни дела така и не се стигна и осъдени няма, коментира д-р Ненков.

Д-р Мирослав Ненков: Моята рецепта за здравеопазването е огън и меч. С демократични принципи няма как да се оправи нещо. Има живи хора с имена и ЕГН-та, които преди години да сложили началото на разсипването на Врачанската и Ловешката болница, например. Тези хора си работят и си ходят по земята, няма им нищо.

Тази демонополизация на Касата, която толкова много се харесва, всъщност няма да помогне на хората да се лекуват по-добре. Аз виждам бъдещето - хаос, няма какво друго да се направи, категоричен е д-р Ненков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Белица помагат на младо семейство, останало без дом
Жители на Белица помагат на младо семейство, останало без дом
Втори етап от поклоннически поход „Светият път” в чест на Свети Йоан Рилски
Втори етап от поклоннически поход „Светият път” в чест на Свети Йоан Рилски