Нападението и побоя над д-р Албена Гагова, акушер-гинеколог в болница "Шейново", не е изключение. В последните години тези случаи все повече зачестяват. В болници, които работят в условия на спешност, за съжаление, това е ежедневие - това заяви в студиото на "Денят започва" д-р Таня Андреева, бивш министър на здравеопазването.

Д-р Таня Андреева: "Гледката, на която аз бях свидетел в болница "Шейново", докато се борихме за това д-р Гагова да излезе от безпомощното състояние - окървавена, пребита, това много дълго остава спомен. Дори лекари, които сме свикнали да правим операции, да работим с кръв, това не се преживява."

Таня Андреева коментира, че в страната ни има основен проблем, свързан с факта, че се прави законодателство, което обаче не се спазва. Тя припомни, че през 2013 година беше криминализирано нападението над лекари, но осъдените са единици.

​Лекарите от болница "Шейново" на протест след поредния случай на агресия

​Лекарите от болница "Шейново" на протест след поредния случай на агресия

Лекарите от АГ болница "Шейново" протестират днес срещу насилието над колегата им д-р Албена Гагова. Тя беше зверски пребита по време на работа. Проте...