НОВИНИ

Д. Стаматов: "Забравената история за Стилияна" - във всяко училище

БНТ влиза в българското училище със специален урок, в който разказваме забравена история. „Забравената история на Стилияна" е кампания на обществената медия и Министерството на образованието, благодарение на която българските ученици ще научат кой, кога и как създава знамето на България. Липсващата история от учебниците ще бъде разказана от журналистите на националната телевизия в специален видео урок, който за първи път ще бъде излъчен утре вечер.

bnt avatar logo
от БНТ
10:22, 23.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
Още
Диян Стаматов - зам.-министър на образованието: "Първо трябва да се разпространи във всяко едно българско училище, след това било в часовете по история или в часа на класа ще бъде показан на всеки един клас, без значение дали е първи или 12. Наистина забравена история, която трябва да се разпространи максимално бързо и да се чуе от всички деца".
Надя Обретенова - продуцент и водещ на "По света и у нас": "Аз смятам, че историята трябва да се представя по-атрактивно, мисля, че ще ме подкрепите тук. Ако се разкаже една история, която има неочакван край, защото Стилияна Параскевова губи своето знаме и го намира на една преклонна възраст, това децата ще разберат в този видео урок. Така те ще научат тази история и ще бъдат много по-вдъхновени като учат българската история".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълнуваща среща с Под прикритие в Рим
Вълнуваща среща с "Под прикритие" в Рим
Промени в транспорта на Варна за 24-ти май
Промени в транспорта на Варна за 24-ти май