НОВИНИ

Да бъдеш Доналд Тръмп

Аутсайдерът на изборите, който стъпи на прага на Белия дом. За 17 месеца Тръмп преобърна модела на американските предизборни кампании. С комбинация от харизма, остър език, борбеност, популизъм и отричане на всичко, свързано с управляващите във Вашингтон.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
07:02, 09.11.2016
Чете се за: 01:48 мин.
По света

Преди двубоя с Клинтън, Тръмп неутрализира 16-те си съперници републиканци. Спечели номинацията, напук на партийния елит, който не успя да го спре и задълбочи разцеплението в партията.

"Ще направим Америка велика отново".

Овладя до последната капка гнева срещу политиците във Вашингтон и се възползва от разделението на американското общество. Човек на крайностите, бълващ противоречия в рамките на денонощие, разпалващ страстите за секунди, винаги в епицентъра на вниманието.

"Президентът Обама и Хилари Клинтън са основателите на "Ислямска държава". Те са основателите".

Тръмп обяви, че външната му политика ще се гради на интересите и сигурността на страната му, допусна възможността от разпадане на НАТО, предложи въвеждането на пълна забрана за влизане на мюсюлмани в страната и изграждането на стена по границата с Мексико, за която Мексико да плати.

ДОНАЛД ТРЪМП: "Ще построя велика стена, а никой не строи стени по-добре от мен".

Закани се да вкара Клинтън в затвора и да отмени здравната реформа Обамакеър. Обеща милиони нови работни места за американците, но шапките за кампанията му бяха произведени в чужбина.

Обвиненията в сексуални посегателства от няколко жени срещу него в последните седмици от кампанията разклатиха силно позициите му. Но преднината на съперничката му отново се стопи след намесата на шефа на ФБР и разгарянето на скандала с имейлите на Клинтън.

Тръмп изрече фрази и обиди, с които не просто прегази политическата коректност, но и добрия вкус. Подобни думи биха коствали кандидатурата и политическата кариера на всеки друг, но не и неговата. Поддръжниците му го подкрепят не защото приемат всичко, което казва или прави, а заради кризата на лидерството и в двете големи американски партии. Намират го за автентичен на фона на клишетата и празните обещания на останалите политици.

ДОНАЛД ТРЪМП: "Мразя това, но влизам в политическото русло. Толкова много хора ме подкрепиха."

Тръмп се устреми към върховете на политиката, като човек, доказал, че владее съвършено изкуството на успеха.

Роден в Куинс на 14 юни 1946. От баща си Фред, който е строителен предприемач, наследява страстта към недвижимите имоти, а от майки си - шотландска кръв. През 1982 - ра 10 000 балона политат над Манхатън за откриването на Тръмп Тауър - символът на бизнес империята. Първата му книга "Изкуството на сделката" го превръща в гуру на предприемачите. Почти 10 години по - късно понася огромни загуби след опустошителен развод с Ивана Тръмп и срив на пазара на имоти. В този момент дори се обръща към бездомник с думите, че е с 900 милиона долара по - беден от него заради дълговете си. Но бизнесът му не потъва, а той издава книгата "Изкуството на оцеляването". През 2004 започва шоуто "Стажантът" му донася звезда на алеята на славата в Холивуд.

И ако зад всеки успял мъж стои една силна жена, зад Тръмп са повече. През 2005 - та милиардерът минава под венчило за трети път за словенката Мелания Кнаус. Но снимките на щастливата булка за "Вог" днес бледнеят пред кадъра с двама от гостите на събитието - семейство Клинтън.

;

Въпреки някогашната близост, Тръмп се изправи срещу Хилари в характерния си стил.

ДОНАЛД ТРЪМП : "Каква гадна жена!"

Заради Тръмп тази кампания беше единствена по рода си. Когато се кандидатира, Тръмп обяви американската мечта за мъртва и обеща да я върне по-голяма и по - силна отвсякога.

ДОНАЛД ТРЪМП : Аз съм с вас, ще се боря за вас, ще спечеля за вас!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледат делото Червей на втора инстанция
Гледат делото "Червей" на втора инстанция
Депутатите се връщат на работа
Депутатите се връщат на работа