Дядо Коледа вече е готов за среднощното си пътуване до всички деца по света. В специално интервю за БНТ белобрадият старец разказа, че дори вече обикаля из София в раздаване на подаръци. Липсата на сняг той преодолява със специално украсен за празника като елен, лек автомобил.

Успяхме да се срещнем с Дядо Коледа извънредно в София, часове преди коледната нощ. Вече пременен за празника, той разказа пред камерата ни, преди поредното детско тържество на което е специален гост, че последните приготовления на елените и шейната са в ръцете на Снежанка и джуджетата.

Дядо Коледа: Значи, първо, те се подготвят за голямото пътуване, а джуджетата майсторят, всеки ден тропат, чукат, майсторят, за да може в Коледната нощ коша да бъде пълен и да има подаръци за всички. Като няма сняг се придвижвам с автомобила, има и едни такива хвърчащи шейни, но те не са подходящи за градските условия. Автомобилът има един нос на Рудолф, рудолвските рога и от зад има едни малки дедоколедничета, които се катерят да дават подаръци.

За тези, които се съмняват дали сме говорили с автентичния Дядо Коледа, обръщаме внимание на това, че брадата му е съвсем истинска, а и още по-важното - обича децата и помни имената на всяко едно.

Дядо Коледа също получава подарък от децата, това е тяхната радост, а да се работи с малки дечица - то е много зареждащо.