НОВИНИ

"Да, България" ще участва на изборите в коалиция със "Зелените"

Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България" ще участва на предсрочните избори в коалиция с партия "Зелените". Самостоятелната регистрация на формацията беше блокирана заради внесени 3 жалби в Софийския градски съд. От "Да, България" твърдят, че жалбите са фалшиви и няма основание регистрацията да бъде отказана. Срокът за подаване на документи в ЦИК за участие на изборите обаче изтича утре.

bnt avatar logo
от БНТ
17:33, 07.02.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

От "Да, България" не са изненадани от опита да бъде осуетено участието им на изборите.

Христо Иванов, лидер на "Да, България": "Силите, срещу които ние се борим разпознават в нас реална заплаха, и в този смисъл моето послание е, че да, има смисъл да се гласува за "Да, България", защото тя очевидно още появявайки се на сцената предизвиква много силна реакция от мафията. Ако опит в България, опитен политик, е човек, който се договаря с мафията, и знае как да не ѝ пречи, да не провокира нейна реакция срещу себе си, аз съм неопитен политик и нямам намерение да ставам опитен в този смисъл."

Вера Асенова, която е сред учредителите на "Да, България", днес оттегли жалбата, подадена с нейните данни и фалшив подпис. По случая е подаден сигнал до районната прокуратура.

Вера Асенова: "Тази жалба е подадена от мое име фалшива. Това за първи път се прави срещу политическа партия и ще направим всичко възможно органите да си свършат работата.

Жалбите срещу регистрацията още не са стигнали във Върховния касационен съд. Шефът на съда Лозан Панов коментира пред БНТ, че подхождат еднакво към всички формации, като се съобразяват със закона.

Лозан Панов, председател на ВКС: "Дали жалбата е допустима и съответно основателна ще преценява съдебният състав. Доколкото знам не са внесени държавните такси по тези жалби, така че СГС трябва да обездвижи тези жалби, да даде указания, които трябва да бъдат изпълнени, след това делото да се пренесе във ВКС."

От "Да, България" до утре трябва да съберат необходимите подписи, за да се регистрират като коалиция със Зелените и други формации, с които преговарят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да се експлоатират безопасно тунелите?
Как да се експлоатират безопасно тунелите?
Аскеер за театралните поклонници от Родопската яка
"Аскеер" за театралните поклонници от Родопската яка