НОВИНИ

Да даряваш кръв освен благородно, е дори здравословно

Вижте две лични истории за кръводаряването, което се оказа лесно, много по-лесно, отколкото вероятно предполагате. Достатъчно е човек да осъзнае, че да даряваш кръв освен благородно, може да е дори здравословно.

bnt avatar logo
от БНТ
10:51, 14.06.2016
5640
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Да даряваш доброволно и безвъзмездно, е лесно и дори здравословно, казва Николай Тодоров. Той дарява кръв за първи път преди 30 години. В казармата. Тогава осъзнава колко важна помощ е това. Вече 6 години помага в акциите на Българския червен кръст, за да стигне тази идея до повече хора.

Николай Тодоров
Всеки един от нас може би ако се налага за негов роднина ще даде кръв, и естествено това е безвъзмездно, но не е доброволно - това се налага. Доброволният кръводарител е друга порода човек.

Точно от тази порода е Константин Икономов. Лице, което познавате от сцената, но в тази роля досега не сте го виждали. Вчера, по време на репетиции, той вижда обява в социалната мрежа, че спешно се търсят кръводарители за операция. И при първа възможност: откликва...

Константин Икономов
По-ценно от даряването, във всяка една форма, няма според мен. Дано повече хора се включат - това е наистина страхотна инициатива,ако искат - да се разтърсят във Фейсбук: Безвъзмездни кръводарители, така се казва групата, добре дошли сте!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват басейните в Благоевградско
Проверяват басейните в Благоевградско
Десетки семейства в Карловско изкараха безсънна нощ след пороите
Десетки семейства в Карловско изкараха безсънна нощ след пороите