НОВИНИ

Да платиш 108 лв. за паркиране

108 лева - толкова излезе паркирането на наш зрител в района на болница ИСУЛ. Причината е, че паяк вдигнал автомобила му, след като спрял в малка уличка, на която нямало знаци, че паркирането е забранено. Оказало се, че уличката все пак е Зелена зона, но от общината обозначават само начало и край на зоната.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:40, 22.01.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Димитър Стоянов живее в Русе, но на всеки два месеца идва със семейството си в столицата, за да настроят кохлеарните импланти на двете му деца. Винаги спирал в една малка уличка на гърба на болница ИСУЛ. И сега направил така. След няколко часа се върнал, но не открил колата си.
Димитър Стоянов: "Намерих телефон, звъннах, казаха ми къде е, отидох, казаха ми, че дължа 108 лева. Платих и от там насетне се оказа, че аз няма къде да паркирам никъде около ИСУЛ".

Сега колата му е на платен паркинг, но и там нямало места. Така срещнал своя другар по неволя - Димитър Колев - и той редовно спира зад болницата, работи наблизо. Неговата кола била закопчана със скоба. Извикал КАТ.

Димитър Колев: "КАТ казаха, че за тях по Закона за движение по пътищата ние не сме нарушители".
Димитър Стоянов: "От тук назад няма никакви знаци, никакви табели, никакви указателни табели, които да оказват забранено паркиране, забранено спиране".


;

Оказва се, че от общината не са длъжни да обозначават всяка улица - дали е част от зона или не. От Центъра за градска мобилност обясниха, че това е вписано и в Наредбата за организация на движението на територията на Столичната община.

Румяна Милова - директор Дирекция "Паркиране и мобилност" към Центъра за градска мобилност: "Зоната е обозначена с пътни знаци - "вход на зона'' и ''край на зона''. Гражданинът е паркирал в обхвата на зоната, което е видно и на картата - ето тук. Зоната е дефинирана още през 2012г."

Димитър вече ще си знае, че и без табелка пак дължи левче за час престой. А след четвъртия час трябва да паркира другаде. И така на всеки два месеца, когато посещава София - проблемът му ще го очаква.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивската опера търси куче артист
Пловдивската опера търси куче артист
Вельо Горанов - един мим на 70
Вельо Горанов - един мим на 70