НОВИНИ

Да си спомним за "голямата актриса на малките роли" Надя Тодорова

Загубихме актрисата Надя Тодорова. "Голямата актриса на малките роли" - така я наричаха. Тя си отиде на 90 години в Прага, където живееше при дъщеря си през последните години. Ще я запомним с изключителните образи, които създаде в легендарни български филми като "Дами канят", "Опасен чар" и "Самодивско хоро".

Петя Тетевенска
от Петя Тетевенска
17:25, 21.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Тя притежаваше едно рядко и много ценно качество - умееше да разсмива хората и да прави живота им по-лек и радостен със завладяващото си, спонтанно и при това фино чувство за хумор. Създаде цял свят от запомнящи се образи и думи.

Родена е в Асеновград и няма актьорско образование в началото, но изиграва в театъра цялата класическа българска драматургия.

Надя Тодорова: Още от първия момент като започнах да играя въобще, все играех като за първи и последен път, като че ли вече няма да играя...

За киното я открива Иван Андонов преди близо 50 години и след това никога не пропуска да я снима във филмите си. Най-голямата ѝ роля е в "Дами канят".

Надя Тодорова: Аз не обичам да живея с миналото, миналото обрича на безволие. Трябва да се живее с настоящето, а бъдещето - каквото Бог каже!

Поклон пред светлата памет на една голяма актриса!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит е приел посланика на Аржентина у нас
Патриарх Неофит е приел посланика на Аржентина у нас
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Втора Луна танцува около Земята
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Втора Луна танцува около Земята