Изкачване до най-високата точка във Варна - телевизионната кула, е най-предпочитаният маршрут за много хора, които спортуват на открито. Почти 10-километровото трасе включва асфалтов път, голяма борова гора и каменист участък. За улеснение на всеки, който иска да предприеме това предизвикателство, професионален инструктор организира изкачване всеки вторник от 19 часа напълно безплатно.

Варна

Стартът е на паркинга на университетската болница “Света Марина”. Първите метри са на равен участък.

Димитър Янакиев
"Но си има баир, който трябва да се преодолее с леко бягане, с вървене, както му е удобно."

Свежият въздух, природни гледки и панорамата, която се открива към града са само част от нещата, които привличат все повече хора в това начинание.

Димитър Янакиев
"Плюсовете са, че не се бяга по асфалт. Избягва се твърдата настилка. Бягаш по мекичко, боровата горичка, сред приятели, компания."

При първото си изкачване до телевизионната кула Галина Ставрева и Добромир Ценов трябваше да преодолеят и още предизвикателства – пороен дъжд и кална, хлъзгава настилка.

Галина Ставрева
“Много ми харесва и всеки вторник съм тук”.
Добромир Ценов
“Спрях един път, целта ми беше да бягам докрая, обаче не успях. Следващият път мисля да го избягам на един път.”

След достигане на целта и при тази панорамна гледка към града удовлетворението за всички е огромно. А за да бъде още по-интересно за участниците в похода, всеки път маршрутът до най-високата точка на Варна се променя.