НОВИНИ

Да зарадваш любимия човек с вкусен букет

Казват, че любовта на мъжа минава през стомаха. Какъв по-добър подарък в празничния сезон от любимата му храна, поднесена по неочакван начин.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:25, 30.11.2018
Чете се за: 01:09 мин.
По света

Идеалният подарък за любимия мъж е... букет от предпочитаните от него храни. Пушени наденички, скариди, риба, сирена и други деликатеси се оформят в апетитни и красиви пакети. Уникалните подаръци прави Олга Кирсанова от Челябинск.

Олга Кирсанова, предприемач: Букетите от храна все още са новост. Напълно сигурна съм, че половината от населението, дори само в Челябинск, не са виждали подобен букет. Това е нещо ново, вкусно, красиво и полезно.

Хобито на Олга се превърнало в бизнес. Година след като започнала да продава своите произведения, се наложило да напусне собствената си кухня и да се премести в ново помещение. Двама сътрудници ѝ помагат да се справи с увеличаващите се поръчки.

Годността на букетите е не повече от 24 часа. Затова Олга поръчва продуктите специално за конкретния човек и не по-рано от ден, преди букетът да му бъде поднесен, за да е максимално свеж.

Самото приготвяне на подаръка отнема средно по 40 минути, но за по-големите е необходим час и половина. Цената варира между хиляда и пет хиляди рубли, което прави между 15 и 75 долара.

Кристина, клиент: Мисля, че много мъже ще го харесат. Предполагам, че всеки пие бира. Това е толкова оригинален и красив подарък. А продуктите са любимите на баща ми - сирена, наденички, риба.

Освен тези традиционни за Русия продукти, някои от букетите съдържат плодове и сладкиши. Олга приема средно по десет поръчки на ден, но по време на празници понякога достигат до сто. Около 70% от поръчките се правят от жени за техните бащи, съпрузи, приятели или шефове.

Заедно със своя бизнес партньор Александър Шестаков, Кирсанова планира да разшири бизнеса и да организира онлайн обучения.

Александър Шестаков, предприемач: Ще се концентрираме върху майсторски класове и създаването на онлайн училище. Изисква се много внимание, яснота, позициониране и популяризиране. Така че, през следващите шест месеца ще вложим всичките си усилия в това начинание.

Целта на майсторските класове ще бъде обучение за приготвяне на букети от храна, но също и привличането на бъдещи партньори в други градове. Олга вярва, че в този бизнес има бъдеще и че ще има още милиони идеи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готова ли е Планинската спасителна служба за новия зимен сезон?
Готова ли е Планинската спасителна служба за новия зимен сезон?
Жени Начева за ЦФЛД: Намалява се административната тежест за родителите
Жени Начева за ЦФЛД: Намалява се административната тежест за родителите