НОВИНИ

"Дабик": Братята Бакрауи са участвали и в парижките атентати

"Дабик", онлайн списанието на "Ислямска държава", твърди, че братята Ибрахим и Халид Бакрауи, загинали в атентатите в Брюксел на 22 март, са били основни действащи лица и в нападенията в Париж на 13 ноември, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
16:18, 13.04.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
дабик братята бакрауи участвали парижките атентати

В днешния си 14-и брой англоезичното издание пише, че "цялата подготовка за нападенията в Париж и Брюксел е започната" от 30-годишния Ибрахим Бакрауи и 27-годишния му брат Халид. "Тези двама братя осигуриха оръжията и експлозивите", казва изданието и твърди, че парижките атентати, взели 130 жертви, са били извършени най-вече "благодарение" на братята Бакрауи. Впоследствие Халид Бакрауи решил, че трябва да извърши още една операция, твърди "Дабик". Той се взриви на 22 март в метрото на Брюксел и уби 16 души. Същия ден по-големият брат, Ибрахим, се взриви на летището и уби още 16 души.
"Дабик" потвърди изводите, до които стигнаха белгийските и френските полицаи, че вторият терорист самоубиец от брюкселското летище - Наджим Лашрауи, е направил бомбите, използвани и в Париж, и в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови социални услуги
Нови социални услуги
3 милиона лева инвестиция за подмяна на ВиК мрежата в Русенска област
3 милиона лева инвестиция за подмяна на ВиК мрежата в Русенска област