НОВИНИ

Гледайте: Дан Браун с ексклузивно интервю за "Денят започва с култура"

Американският писател Дан Браун избра БНТ, за да даде първото си интервю за българска медия. Зрителите на обществената телевизия ще видят ексклузивния разговор с него в понеделник (18 декември) от 9:15 часа в предаването „Денят започва с култура". Авторът на бестселърите „Шифърът на Леонардо", „Ад", „Ангели и демони" и „Произход" говори от своята домашна библиотека, в която пази всички чуждоезични издания на своите романи, включително и тези на български език. В специалното интервю за БНТ Дан Браун споделя, че в България има изумителна история и иска да дойде и да я проучи от първо лице.

bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 17.12.2017
Чете се за: 00:43 мин.
Още

„Това би било фантастично място за изследванията на Робърт Лангдън в областта на историята и изкуството. Знам, че не съм бил в България и за мен това е престъпление! На моята възраст, а аз съм на 52 да не съм посещавал вашата страна, а родителите ми са ходили, но се надявам да дойда!“ – споделя писателят и допълва, че очаква покана, за да посети България.

Пред зрителите на БНТ Дан Браун ще разкрие защо хората обичат толкова много конспиративните теории, как се подготвя за написването на всяка своя книга, кое го вдъхновява и дали науката ще надживее религията.

„Уговарянето и организирането на интервюто с Дан Браун продължи близо месец и беше приятно предизвикателство за целия екип. Въпросите, на които отговорихме в дългата кореспонденция с него, бяха като част от разследването на героя му Робърт Лангдън. От това какви са темите на предаването, до колко души го гледат. Особено го впечатли фактът, че „Денят започва с култура“ се излъчва всеки ден и обръща толкова голямо внимание на изкуството. Надявам се, че феновете на писателя в България ще останат доволни от това, което ще разберат за Дан Браун. С Венета Николова, която направи интервюто, благодарим за подкрепата на издателство „Бард“ – каза Васил Христов, изпълнителен продуцент на „Денят започва с култура“.

Гледайте Дан Браун единствено в „Денят започва с култура“ по БНТ 1, понеделник (18 декември) от 9:15 часа!

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Уникални играчки за елха направиха деца и родители в Батак
​Уникални играчки за елха направиха деца и родители в Батак
21-вият конгрес на Винената партия се проведе в Симитли
21-вият конгрес на Винената партия се проведе в Симитли