След като беше потвърдено, че Мадона ще бъде специалният гост на "Евровизия 2019", организаторите обявиха и кой ще открие фестивала в Тел Авив. "Евровизия" ще бъде открита от Дана Интернешънъл, която шокира европейската публика преди 21 години и донесе победа на Израел през 1998 година.

© БГНЕС

Точно след 20 години музикалното състезание отново се провежда в Тел Авив, а първата транссексуална звезда на "Евровизия" ще изпее тогавашната печеливша песен "Дива". Групи от православни евреи са особено ядосани, споменавайки бойкота на фестивала през въпросната година заради тяхната представителка.

"С тази победа Господ ми доказа, че е на моя страна", каза тя пред репортери след "Евровизия" тогава и така предизвика още по-голям гняв сред вярващите в Израел. Но след победата стана европейска звезда и един от най-известните транссексуални в света. Днес е на 47 и е една от най-известните певици в Израел.

Поп иконата Мадона ще пее на "Евровизия" в Израел

Поп иконата Мадона ще пее на "Евровизия" в Израел

Новината беше потвърдена от неин представител. По време на музикалния конкурс, който ще се проведе през май в Тел Авив, звездата ще изпее две песни.