43-годишен бизнесмен беше застрелян тази сутрин в парк „Лаута" в Пловдив. Данаил Божилов е бил собственик на соларно студио в центъра на града. Мъжът не е криминално проявен. Полицията разследва различни версии за убийството.

Пловдив

Тялото на Данаил Божилов е открито от случайни минувачи около 9 часа тази сутрин. Както всеки ден по това време, мъжът бил излязъл да разходи кучето си.

Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив: Има свидетели, които са намерили тялото при самия инцидент, ако има свидетели други все още ги установяваме, засега не сме установили такива.

Убийството е извършено с огнестрелно оръжие, но няма официално информация какво е то и колко са били изстрелите. По непотвърдени данни куршумът е бил един и е попаднал в сърдечната област. Местопрестъплението се намира в малка алея на парк Лаута, на която няма видеонаблюдение. Иначе паркът е много посещаван и по общо мнение сигурен и безопасен.

Костадин Димитров, кмет на район "Тракия": Има охрана, има и видеонаблюдение по главната алея 22 камери. Чакаме да видим записите какво ще покажат.

Преди да се премести в Пловдив, Данаил Божилов е живял в Дупница. Завършил е спортното училище в София с профил Академично гребане. Имал е много контакти в спортните среди. Женен е, с дете. Съпругата му работи в семейното соларно студио, което днес остана затворено. Колегите им от района ги описват като много работливи хора.

Йоана Цветкова, съседка: Единствените хора, които са идвали в студиото са жени и млади мъже за солариума, не съм виждала особени хора да идват.

Все още няма основна версия за убийството, коментират разследващи.

Разстреляха бизнесмен в Пловдив

Разстреляха бизнесмен в Пловдив

Убийство тази сутрин в Пловдив. 43-годишен мъж беше застрелян в парк „Лаута". В момента все още се извършва оглед от криминалисти на областната дирек...