Ако бъде внесен в НС законопроектът, с който да отпадне давността за разследване на приватизационните сделки, Корнелия Нинова няма да има право да гласува, защото ще е в конфликт на интереси. Това заяви в "Още от деня" председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов. Парламентарната група на БСП също ще трябва да се въздържи от гласуване и обсъждане на законопроекта, уточни той. Според него Нинова няма да има право да участва, тъй като е участник в приватизационните процедури.

Данаил Кирилов: Не ви ли се струва цинично точно хората, които са участвали в тези процеси на времето да говорят понастоящем за корупция.

Той заяви още, че ГЕРБ гледа равно на сделките и ги дели на периоди. Не твърдим, че приватизацията по Костово време е различна от следващото правителство, каза Кирилов.

По думите му идеята за отпадане на давността за приватизационните престъпления цели да даде време на правосъдието.

Данаил Кирилов: Ние политиците отговаряме за политическата воля. Ние трябва да гарантираме на нашия правен ред възможността да не изтече давността и да дадем време на разследващите органи и на наказателния съд да разгледат всички приватизационни сделки без оглед тяхното осъществяване във времето. Ние не претендираме, че сме съд, както и не претендираме, че политиците ще разследваме.
Проф. Близнашки: Популистики ход е законопроектът за приватизационните сделки

Проф. Близнашки: Популистики ход е законопроектът за приватизационните сделки

Бившият служебен премиер Георги Близнашки нарече популистики ход идеята за отпадане давността за разследване на приватизационните сделки.