НОВИНИ

Данъчните приземиха "въздушния" ресторант във Варна

Инспекторите от Националната агениця по приходите затвориха за седмица въздушният ресторант “Вечеря в небето” на Морската гара във Варна. Атракцията - платформа с размери 14 на 5 метра, се издига се на 50 метра над земята с помощта на кран и съчетава вечеря с невероятна гледка към града и залива. Въпреки сравнително високите цени на преживяването, което предлага, се радваше на забележителен интерес. Привлякъл е, обаче, интереса и на служителите на „Оперативни проверки“ на приходната агенция.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
18:00, 16.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Инспекторите посетили атракцията като тайни клиенти.

Милена Колева - директор на ТД на НАП-Варна: "22 часа и 30 минути вечерта колегите са поискали да посетят така наречения въздушен ресторант. Заплатили са сумата от 150 лв. на човек, за което не им е издаден фискален бон.”

Вместо касова бележка, мнимите клиенти получили разписка за сумата, която платили за вечерята във въздуха.

Милена Колева - директор на ТД на НАП-Варна: ”Но след проверка на касовия апарат и изваждане на междинен отчет се установи,че тази сума не е отразена във фискалното устройство.Обекта по законсе запечатва до 30 дни, в случая – 7 дни.”

Въздушният ресторант се нареди сред множеството уличени нарушители това лято. От началото на юли до момента данъчните са написали 90 акта за неиздаване на касови бележки, а 20 обекта са глобени за липса на касов апарат. На практика това са заведения, които работят в сивия сектор.

Милена Колева - директор на ТД на НАП-Варна: ”Това означава, че нито една стотинка от приходите не се отчита. Те просто няма къде да се отчитат.”

Собствениците на запечатания ресторант отказаха да застанат пред камерата ни, но обещаха коментар утре. Вероятно тогава ще стане ясно и как ще бъдат обезщетени хората, които са платили резервации за 15 август, когато бяха обявени много промоции заради празника на Варна.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу акция шум в курорта Слънчев бряг
Протест срещу акция "шум" в курорта Слънчев бряг
Шестима кандидати ще се състезават за поста генерален директор на БНТ
Шестима кандидати ще се състезават за поста генерален директор на БНТ