НОВИНИ

Данъчните засилват проверките в заведенията

Данъчнитe започнаха мащабни проверки в заведенията и магазините в София и областта. Освен на място, служителите на НАП правят изследвания и по интернет. Те проверяват дали реалните обороти на търговските обекти съвпадат с внесените данъци и осигуровки.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
19:21, 05.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

40 данъчни патрули започнаха проверки днес. Обозначени с работни елечета на НАП те влизаха в заведения и магазини, купуваха си стоки и очакваха да получат касова бележка.

Владимир Василев, началник сектор "Оперативни проверки" в НАП София: От началото на годината само за София имаме над 8000 проверки, а като брой актове са над 800. В последните няколко месеца от страна на НАП е поета кампания спрямо заведенията за хранене, които имат по-голям клиентопоток.

Именно в такова заведение на столичния булевард "Витоша" маскирани като клиенти влязоха данъчните. Те получиха касова бележка, но след като се легитимираха поискаха да сравнят парите, които се водят на каса с парите намиращи се в сервитьорите.

В част от заведенията за хранене, които проверявахме през последните месеци, сваляхме информация от техния софтуер за извършване на търговската им дейност и след анализ от наша страна се преценява дали да се възложи на задълженото лице проверка или ревизия ако се установи, че има разминаване между данните от техния софтуер и регистрираните продажби.

Магазините и заведенията, в които не се издават касови бележки, биваха запечатвани на момента за срок от 30 дни като наказателна мярка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Производители се радват на отлична реколта от кайсии. Ще има ли кой да ги изкупи
Производители се радват на отлична реколта от кайсии. Ще има ли кой да ги изкупи
Шефът на БЛС: Трябват драконовски мерки срещу нападението над медици
Шефът на БЛС: Трябват драконовски мерки срещу нападението над медици