НОВИНИ

Оценката на СЕМ и на зрителите за БНТ доказа, че сме професионалисти

Оценката на СЕМ за БНТ потвърждава това, към което сме се стремяли, а именно по време на цялата предизборна кампания да предоставим платформа за всички кандидат-президенти по равнопоставен принцип, обективно, каза директорът на Дирекция "Информация" на БНТ Даниел Чипев. БНТ е увеличила поне два пъти аудиторията си по време на предизборната кампания и по време на изборните дни. Това доказва, че във важни за държавата моменти аудиторията ни предпочита, добави той.

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 24.11.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Положителните оценки на зрителите и експертите за кампанията в ефира на БНТ се дължи на опита на журналистите, но и на спокойната и професионална атмосфера, която съществуваше в обществената медия в дните на политическо напрежение, обясни директорът на дирекция "Информация" в БНТ.

Важно е да се подчертае, че за да изпълнява своята функция, телевизията се нуждае от достатъчно добро финансиране, коментира още Чипев.

Според него бюджетът е твърде малък, въпреки това зрителите получават качествен продукт, даже повече отколкото очакват, и това се дължи на професионализма на екипа на БНТ.

Чипев коментира и ключовия дебат между Румен Радев и Цецка Цачева.

Успяхме да направим един от най-смислените дебати. Този, който излъчихме точно преди балотажа - Румен Радев и Цецка Цачева. Той се превърна в събитие и в обществото, и в политиката, коментира той.

Дебат, който беше подготвен, така че всеки един от кандидатите даде най-доброто от себе си. Смея да твърдя, че в последните години такова медийно събитие не се е случвало. Предоставихме сигнала за всяка една медия, която го поиска, напълно безплатно, отбеляза Чипев.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снегозащитни прегради покрай шосето Враца - Оряхово
Снегозащитни прегради покрай шосето Враца - Оряхово
Мощи на Свети Климент Охридски пристигнаха в България
Мощи на Свети Климент Охридски пристигнаха в България