НОВИНИ

Даниел Вълчев: Антикорупционният закон не решава корупционните практики

"Борбата с корупцията е наивно да се счита, че може да се сведе до приемането на един закон", коментира по БНТ Даниел Вълчев от Движение "България на гражданите". Той посочи, че антикорупционният закон не решава корупционните практики, а по-скоро осветлява имуществото на лица, които са в корупционен риск.

bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 10.10.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

"Проблемът с корупцията е, че ние трябва да видим кои са онези тесни места и кои са лицата, чиято позиция ги поставя под корупционен натиск. Законът е важен. Дано да се разберат. Целият панаир е около това кой ще назначава ръководителя на тази структура", подчерта Вълчев.

Корупция има там, където са налице няколко неща едновременно. Първо, има суми от публичния сектор, отиващи в частния сектор. Второ – където има власт на лица такава, че те да могат да решат въпроса по един или друг начин, без ясни правила. И трето – в една обществена среда, където хората са нечувствителни към това.

Темата "Европейската прокуратурата" е водещ акцент в новия 15 брой на "Юридически барометър", който ще бъде представен днес в столицата. Даниел Вълчев е ръководител на гражданската инициатива "Юридически барометър".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус от 6,4 степен разтърси Чили
Трус от 6,4 степен разтърси Чили
За първи път БНТ показва писмо на Христо Ботев до фабриканта Христо Сяров
За първи път БНТ показва писмо на Христо Ботев до фабриканта Христо Сяров