НОВИНИ

Даниел Вълчев: В ЕС няма да има ограничение в броя на секциите

Управляващото мнозинство не се ограничи с промени само около ветото на президента, бяха коригирани още няколко неща. В ЕС няма да има ограничение в броя на секциите. Това заяви в студиото на "Още от деня" Даниел Вълчев от ДБГ.

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 18.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Няма конституционни основания да ограничим правомощията на хората да гласуват, поддържането на двойно гражданство не е проблем - такова е българското законодателство.

Според Вълчев не трябва да бъде ограничавано правото на българите в чужбина да гласуват, подобно основание има за местните избори, където хората гласуват според мястото, в което пребивават.

;

Даниел Вълчев изрази мнение, че антикорупционният закон е крайъгълен камък, който ще покаже дали ДБГ ще продължи да подкрепя правителството.

Росен Плевнелиев е сериозна евентуална кандидатура за президент, подкрепен от управляващото мнозинство, заяви Вълчев. Според него действията на Радан Кънев подкопават авторитета на Плевнелиев. Много вероятно е Реформаторският блок да издигне 2 кандидати за президент, единият от които ще е Радан Кънев. Това не бива да се случва, подчерта Даниел Вълчев и призова за единна кандидатура на управляващото мнозинство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Камелия Тодорова: Мечтая да не спирам!
Камелия Тодорова: Мечтая да не спирам!
Откриха Непознатият музей в последната къща на Вапцаров
Откриха "Непознатият музей" в последната къща на Вапцаров