НОВИНИ

Министър Дашева: Нашата основна задача е да върнем децата към спорта

Връщане на децата към спорта е основната задача, която си поставя служебният министър на спорта. В "Денят започва" професор Даниела Дашева, заяви, че трябва да се търси начин за изграждане на семейни навици за спорт. Според нея физическото възпитание в началното училище трябва да се преподава от специалисти.

bnt avatar logo
от БНТ
09:28, 17.03.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Даниела Дашева: "Причините децата да не спортуват са различни. Започваме от семейството, където спортната култура не стои на първо място. Трябва да се опитаме да изградим семейни навици за спорт и едва тогава да преминем през началното образование, където физическото възпитание не се преподава от специалисти, до четвърти клас за голямо съжаление. Да стигнем до училище където причини има, както в спортната инфраструктура на училищата, така и по-отношение на спазване на законово нормативните изисквания, посочени в закона за физическо възпитание и спорт, за да стигнем до студентския спорт и да вървим към медалите, които така желаем, но не се случват. Нашата основна задача е да върнем децата към спорта, да не бъдат непрекъснато пред мониторите и телефоните. Според мен държавата трябва да постави спорта като приоритет при децата, за да имаме едно здраво поколение."

В събота и неделя в София ще се проведе масов спортен празник "Спортна пролет", в който ще участват над 1000 ученици от столични училища. За първи път обектите на националната спортна база и "Академик 2011" ще бъдат отворени за ученици за футбол, баскетбол, волейбол, пързаляне с кънки и конен спорт. Учениците ще могат да се докоснат и до някои от именитите български спортисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минувач спаси полицай във Флорида
Минувач спаси полицай във Флорида
Седмица на фрийстайла в Пампорово
Седмица на "фрийстайла" в Пампорово