Екипът на БНТ осигури достъп на проверяващите от специализираните служби до сградата на телевизията за необходимите проверки за взривни устройства. ДАНС и МВР разследват терористичната заплаха.

Вижте повече подробности сега от прякото включване на Иво Никодимов.

Писмото със заплаха за терористична атака е изпратено на редакционната ни електронна поща в 9 часа и 33 минути. В него определяща се за терористична организация твърди, че в сградата има взривни устройства с тротил и те могат да се активират във всеки един момент след отварянето на писмото.

По същото време и от същия подател такива писма са получени и на електронни пощи на летищата в София, Пловдив, Варна и Бургас, както и в редакцията на вестник "24 часа".

Сградата на БНТ беше евакуирана за няколко часа и специалисти по обезвреждане на взривове от Отряда за борба с тероризма провериха помещенията, включително с кучета за откриване на взривове.

На летище София заплахата е била за взривни устройства на Терминал 1, където също е извършена проверка без да спират полетите и обслужването на пътниците.

Летище Пловдив също е продължило да работи докато специалистите по обезвреждане на взривове са проверявали сигнала.

Морските летища Бургас и Варна също не са затваряни по време на проверките за взривни устройства.

Анализът на информацията на службите е, че най-вероятната цел на заплахите е да се затрудни работата на летищата и медиите.


ГДБОП: Сигнали за бомби до летища и медии са изпратени и в други страни от ЕС

ГДБОП: Сигнали за бомби до летища и медии са изпратени и в други страни от ЕС

По повод получени днес злоумишлени съобщения на електронните адреси на летища, БНТ и други медии в страната, Отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП съобщи...