НОВИНИ

ДАНС изгони турски гражданин, представляващ заплаха за националната ни сигурност

ДАНС е изгонила турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност, съобщиха от Агенцията и от МВР. На турския гражданин е наложена 5-годишна забрана да влиза на територията на страната. Агенцията се е задействала на основание член 4 от Закона за ДАНС и въз основа на събрани данни, се казва в съобщението. От МВР допълват, че полицията е оказала, съдействие по "изпълнение на принудителните мерки". Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че е запознат със случая.

bnt avatar logo
от БНТ
10:12, 17.03.2017 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност” е издал заповед за налагане на принудителни административни мерки „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от 5 години на турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност на Република България.

Това се е наложило въз основа на събрани от органите на Агенцията данни с оглед изпълнение на функциите и правомощията на ДАНС по противодействие на заплахи за националната сигурност, съгласно член 4 от Закона за ДАНС.

Сотир Цацаров, главен прокурор: "Мисля, че по същия начин следва да бъде постъпвано по отношение на всички други лица, които по същия начин действат в тази обстановка. Не става дума за предизборна обстановка, не става дума за влияние и за политически стремежи. Става дума за националната сигурност на страната. Става дума за действия срещу националната сигурност. Става дума за действия срещу териториалната цялост на страната и всичко друго, ако говорим за един и същи случай, разбира се."
- Ще има ли други?
"Мисля, че ще има и други."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национална залесителна кампания - пролет 2017 засажда над 50 000 дръвчета
Национална залесителна кампания - пролет 2017 засажда над 50 000 дръвчета
Израелски военновъздушни сили атакуваха Сирия
Израелски военновъздушни сили атакуваха Сирия