НОВИНИ

​Дарена апаратура в болницата в Петрич помогна на новородено с усложнения

Дарена апаратура в родилното отделение в Петрич помогна на новородено с усложнения. Медицинската техника е от изключително значение за работата в отделението, защото следи жизнените показатели на новородените.

bnt avatar logo
от Даниела Чавдарова
17:34, 03.10.2018
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Бебето на Ваня Петкова се ражда вчера с усложнения, но с късмет, защото минути преди да проплаче в родилното отделение вече е монтиран новият пулсоксиметър.

Ваня Петкова, майка: Като се роди беше малко усложенено състоянието и се наложи да го сложат там да видят как е какво, благодарение на тази апаратура детето мие сега до мене само един ден изкара там, благодарение на това дарение.

Дарената медицинска апаратурата ще улесни значително работата в отделението, тъй като уредът, с който мерили жизнените показатели на новородените от две години не работи.

д-р Цветана Денкова, неонатолог: Дежурният екип, който транспортира детето със слушалка, с термометър, с наблюдения само визуално определяхме дали детето има повече нужда от кислород от по-топло или от някакви медикаменти, което за съжаление в днешно време е висок риск и не е добре за децата.
;

Дарителят на новата медицинската апаратура е от Петрич, но е пожелал да остане анонимен. Изпратил техник на фирмата да достави техниката в отделението и да обучи персонала да работят с нея.

д-р Цветана Денкова, неонатолог: Сега сме безкрайно благодарни на тези хора, които и да са те, че осигуриха за нас тази възможност да се грижим адекватно за децата.

Това не е първото дарение, направено на родилното отделение в Петрич. Преди години са получили кувьоз. Сега лекарите се нуждаят от нова реанимационна маса, защото тази, която ползват е на повече от 30 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът на ООН отмени временно част от американските санкции срещу Иран
Съдът на ООН отмени временно част от американските санкции срещу Иран
Пациент на Центъра по хемодиализа във Видин почина, МЗ разпореди спешна проверка
Пациент на Центъра по хемодиализа във Видин почина, МЗ разпореди спешна проверка