НОВИНИ

Дарение за социалната кухня към храм "Св. Николай Чудотворец" във Варна

Социалната кухня към храм "Св. Николай Чудотворец" във Варна получи хранителни продукти за над 1 200 лева. Парите са събрани по време на благотворителното приготвяне на пици в рамките на инициативата "Улицата на готвачите" през декември миналата година.

bnt avatar logo
от Деян Михайлов
10:07, 19.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Социалната кухня към храма вече разполага с 300 килограма боб, още толкова леща и 150 килограма ориз. Продукти така необходими за социално слабите и самотни хора, които всяка събота получават топъл обяд.

Гергана Пенева, съорганизатор на "Улицата на готвачите" - Варна: Това са продукти, за може би 15 седмици, 15 хранения. 200 човека във Варна ще могат да имат топъл обяд в събота и храна за неделя.

Храната в социалната кухня се осигурява само от дарения, вече 7-ма година. А за приготвянето на обяда помагат доброволци.

протойерей Василий Шаган, храм "Свети Николай Чудотворец" - Варна: Бог е този, който иска да открием в себе си човека, или както казваме преди да станем като Бог по-добре да станем хора.

Майсторът на пици Анатоли Колев, който е автор на инициативата, помага на хора в нужда не за първи път.

шеф Анатоли Колев: Беше изключително забавно, защото успяхме да накараме децата, което беше нотката на събитието, да се включат. С тях приготвяхме пиците, с треньорите. Получи се забавно благотворително мероприятие.

Организаторите на "Улицата на готвачите" са категорични, че ще продължат да подкрепят благотворителни каузи и занапред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Велосипеди под наем в Куба
Велосипеди под наем в Куба
И днес опасно мръсен въздух в София и няколко града в страната
И днес опасно мръсен въздух в София и няколко града в страната