За четвърта поредна година "Дарик" радио обяви финалистите в класацията "40 до 40" - млади и иновативни българи, които имат своя рецепта за успех, и са реализирали идеите си в България.

Сред тях са социални предприемачи, програмисти, бизнесмени, хора на културата и изкуството. На сайта на радиото всеки можеше да номинира приятел, колега или познат до 40 години, чиито идеи и дела са променили към по-добро средата, в която живеем. От 150 номинирани, авторитетно жури отличи 40 финалисти, които ще бъдат представени в ефира на "Дарик" преди финалната церемония през април.

Леона Асланова - член на журито: "Аз съм в журито от самото начало и за мен е интересно как средата се разви заедно с конкурса. Първата година едва събрахме 40 души, иноватори в България. Следващите години получихме толкова много номинации, че е трудно да отличим сред тях правилните хора".
Огнян Златев - ръководител на представителството на ЕК в България: "Трябва да има повече такива инициативи като тази "40 до 40", защото това е начинът, по който може да мотивираме повече млади хода да се включат по-активно в обществения живот на страната".