НОВИНИ

Дариха 1000 лева за осъдената за отглеждане на канабис баба Божия

Анонимни дарители са платили глобата на 81-годишната баба Божия Бикова от петричкото село Самуйлово. Възрастната жена беше осъдена да плати сумата от 1 800 лв., за това че отгелждала канабис на нивата си преди повече от три години. Дарителите са платили само наложената глоба от 1000 лв. Остава възрастната жена да погаси и разходите по делото, които са 8 00 лв.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
10:49, 20.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Хората, решили да помогнат на възрастната жена, се обадили по телефона на адвоката, който я защитавал по едно от делата. Представили се, че са от неправителствена организация от София, а той ги изпратил в съда в Петрич да внесат парите.

Марио Биков - адвокат на баба Божия: Не знам какви са им мотивите - просто решили да помогнат на жената, защото аз въпреки влязлата в сила присъда, което е изпълнена, продължавам да твърдя, че тая жена не беше виновна и незаслужено беше осъдена.

Пред екипа ни баба Божия каза, че още не знае, че глобата и е платена. От нас разбра и благодари на хората, които са ѝ помогнали. Обясни за пореден път, че е невинна, а за канабиса, намерен край нивата ѝ каза, че бил засаден от нейн съсед.

Три дела бяха заведени срещу баба Божия за отглеждане на канабис, като присъдата по едното беше две години затвор. На последното дело, обаче, ѝ наложиха глоба от 1800 лева заедно със съдебните разходи.

Възрастната жена сега се чуди как ще плати оставащата сума от 800 лева, защото пенсията ѝ е по-малко от 170 лева, а синът ѝ е безработен.

Божия Бикова: Аз не мога да работя, ако можех да работя, ще давам пари.

Кметът на селото разказа, че много хора са питали и искали да помогнат на бабата, но досега никой не го е направил. Единствено той дал 50 лева и анонимните дарители - 1000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почистват нерегламентирани сметища в Благоевград
Почистват нерегламентирани сметища в Благоевград
42 художници от Кюстендил представят творбите си
42 художници от Кюстендил представят творбите си