НОВИНИ

Дариха битова техника на пострадалите от наводнението в Бургаско

Днес 187 домакинства от селата Полски извор, Ливада, Черни връх, Трояново, Равнец, Братово и бургаския квартал Горно Езерово, които пострадаха при проливните дъждове и пороите през октомври, получиха нови електроуреди, дарени от ПП ГЕРБ. Бялата техника е закупена с пари от партийната субсидия.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Веселин Григоров, Е.Стойчева
19:40, 18.11.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Керванът от камиони натоварени с бойлери, хладилници, печки и телевизори, предназначени за пострадалите от опустошителните порои в общините Камено и Бургас пристигна на площада в село Полски Извор. Дарените електроуреди са на стойност 100 хил. лева и са закупени със средства от субсидията на ПП ГЕРБ.

Цветан Цветанов-"Това, което ние днес правим, е една малка част от общите усилия на всички тези които помогнаха в последните няколко дни."

Една от най-пострадалите къщи в Полски Извор е на семейството на бай Васил Ангелов. Водата е отнесла всичко в дерето, първият етаж е бил наводнен до тавана, а те едва успели да се спасят на втория етаж. Днес вече бригада довършва ремонта, а новите електроуреди бяха посрещнати с вълнение.

Петкана Ангелова - "България ще я пребъде много, много, като че ли точно сега разбрахме колко добри хора има на тоя свят."

Постепенно животът се нормализира, но хората още не могат да се съвземат от потопа.

Тодор Щерев-кмет на с.Черни Връх-"Възстановяваме в момента пътищата, мостове възстановяваме..."
Таня Петкова-"След всичко, което ни сполетя, не можем да бъдем добре, но дай Боже, доволни сме че сме живи."

Общо 419 са електрическите уреди, които днес ще бъдат разпределени на всичките 187 пострадали домакинства, включително и за двете наводнени детски градини в селата Черни връх и Равнец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Бебе от Благоевград е прието в Пирогов с фрактура на черепа след битов инцидент
​Бебе от Благоевград е прието в Пирогов с фрактура на черепа след битов инцидент
Гласът на града: Богдан Пипев - Прошек
Гласът на града: Богдан Пипев - Прошек