НОВИНИ

Дарителска кампания за книги в Добрич

Приключи дарителската кампания „Спечели, за да дариш” в Добрич, която събра над 200 издания от български автори, издадени след 1989 г. Тя започна през април по идея на Обществото на писателите във Варна и добричката библиотека „Дора Габе“. Целта на инициативата е да бъде попълнен читалищният фонд в малките населени места на област Добрич.

bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 27.05.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Успоредно с кампанията беше проведен и конкурса на тема „По думите ще ги познаете“, където целта е спечелилите автори да станат патрони и съорганизатори на дарението. Сред дарената литература в добруджанския град са произведения от Милен Русков, Алек Попов, Мариан Желев, Стефан Продев, Блага Димитрова, Стефан Кисьов, Галин Никифоров, Едвин Сугарев, Захари Карабашлиев, Здравка Евтимова, Петя Дубарова, Калин Донков, Любен Бешков и Валентина Добринчева.

Читалищните библиотеки, регионалните и всички места, където се съхраняват книгите, за да имат хора достъп до тях, са толкова важни, колкото и ценностите, които държим да използваме в живота си, е мнението на организаторите.

Кампанията „Спечели, за да дариш“ е с благотворителна цел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барак Обама на посещение в Хирошима
Барак Обама на посещение в Хирошима
Готови са билетите с по-високи цени за градския транспорт в София
Готови са билетите с по-високи цени за градския транспорт в София