Ще търся устойчивото парламентарно мнозинство, което е изключително важно, за да функционира правителството и за да покажем стабилност в държавата. Това заяви новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която заменя на поста подалия оставка Цветан Цветанов.

© БГНЕС

„В тази кризисна ситуация смятам, че това е предложение, наситено с големи отговорности. Приемам го със съзнание за оценката, а от друга страна като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група. Вярвам, че в рамките на моите възможности ще търся консенсуса“, подчерта Дариткова.

Тя увери, че изпълнявайки новата си длъжност ще търси диалог с всички парламентарни групи.

„Няма да променим своето поведение, защото ще бъдем последователни и ще продължим да изпълняваме програмата си“, каза още новият председател на групата.

На въпроса дали е получила подкрепа от всички свои колеги, тя отговори: „Разчитам на тази подкрепа и трябва да се боря за нея ежедневно“.

Предстои да бъде обсъдено кой да замести Цветан Цветанов в различните парламентарни комисии.

Борисов: Дариткова ще е шеф на ПГ на ГЕРБ

Борисов: Дариткова ще е шеф на ПГ на ГЕРБ

Даниела Дариткова ще поеме поста председател на ПГ на ГЕРБ след оставката на Цветан Цветанов. Това заяви в отговор на въпрос на БНТ премиерът Бойко Бо...