НОВИНИ

Датчици ще предупреждават за пожар в домовете на възрастни хора в Кърджалийско

До края на седмицата в домовете на самотно живеещи и трудно подвижни възрастни хора в област Кърджали ще бъдат монтирани 105 пожароизвестителни датчици, които реагират при възникване на условия за пожар. Това заяви на нарочна пресконференция, свързана със Седмицата на противопожарната безопасност директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Сергей Заимов.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:15, 12.09.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
датчици предупреждават пожар домовете възрастни хора кърджалийско

Той обясни, че изборът на хората, в чиито домове ще бъдат монтирани датчиците, ще бъде съгласуван със социалните служби в областта.

По думите му датчиците реагират на дим, като издават аларма, достатъчно силна да събуди обитателите на дома, дори съседи през няколко къщи.

Поставянето им няма да е еднократен акт. Такива ще бъдат монтирани по домовете на възрастни и трудно подвижни хора и по коледните празници, каза комисар Заимов.

Той обясни, че средствата за закупуване на оповестителните датчици се предоставят от областния управител и кметовете на общини. Единичната бройка струва между 15 и 45 лева като това са цени преференциални за Пожарната, а продължителността на живота им е поне 10 години, каза още комисар Заимов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Расте броят на жертвите от наводнението в Ливорно
Расте броят на жертвите от наводнението в Ливорно
Плодове и зеленчуци от Македония в руските търговски вериги
Плодове и зеленчуци от Македония в руските търговски вериги