НОВИНИ

Дават спирките в София на концесия

Общо 2610 ще са спирките, които ще бъдат направени, обновени и поддържани от новите концесионери. Докладът с условията на процедурата ще бъде внесен за обсъждане в общината следващата седмица. В изискванията се предвижда спирките с навеси в столицата да са поне 1500. С това ще се покрие над 80 % от пътникопотокът. Средствата ще се използват за обновяване на автопарка.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:49, 20.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Концесията на спирките ще е за 15 години. Това ще спести 18 милиона лева от бюджета на общината. Концесионерите ще покриват разходите си с печалби от рекламните пана и от павилионите, в които ще се продават пакетирани храни. Все още се обсъжда дали на тях ще се продават и билети за хазартни игри.

Зафир Зарков, общински съветник: Реално погледнато около 400 от спирките генерират приходи, всички останали биха били поддръжка и разходи за концесионерите.

Спирките са разделени в 4 пакета като броят им варира от 622 до 695. Има изискване един кандидат да не може да участва за повече от 2 пакета. Предвиждат се 5 вида съоръжения, в зависимост от броя на включените елементи. Най-оборудваните ще разполагат с знак, кошче, информационна табела, реклама, павилион и навес. Бъдещите концесионери ще трябва да се съобразят със специални изисквания за материалите и цветовете на всички съоръжения, изготвени от екипа на главния архитект на София Здравко Здравков. След като приключат процедурите по избор на концесионери, те ще имат две години и половина да модернизират получените спирки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават политическите реакции след КСНС
Продължават политическите реакции след КСНС
ДРУГИТЕ новини: Силви се сбогува
ДРУГИТЕ новини: Силви се сбогува