Германският канцлер призова за реформиране на Световната банка и Международния валутен фонд. На Световния икономически форум в Давос Ангела Меркел заяви, че реформите се налагат, за да се върне доверието в световната финансова система.

Давос, минус 20 градуса. Толкова студено е през нощта в швейцарския курорт. Трима испанци отказаха да спят в хотел, а са на палатка пред конгресния център, за да напомнят за проблема с бездомните хора.

Боно: Капитализмът е измъкнал много повече хора от бедността от другите системи. Но той е див звяр, ако не го опитомим, ще ни сдъвче.
Акцентите в Давос 2019: Говори единственият българин в ръководството на форума

Акцентите в Давос 2019: Говори единственият българин в ръководството на форума

Какви са предизвикателствата пред света тази година през погледа на участниците в световния икономически форум в Давос, какви иницативи и решения се о...

И през втория ден от форума участниците се изправиха пред предизвикателствата на четвъртата индустриална революция, за да търсят решенията им. Германският канцлер защити глобализма, но с променени финаносови организации.

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Трябва да работим срещу фрагментирането на световната архитектура, необходими са реформи на сегашните институции.

Рискове за световната икономика прогнозира и японският премиер. За да се преодолеят сътресенията, Шиндзо Абе призова за реформиране на Световната търговска организация.

„Буреносни облаци над световната икономика“ часове преди форума в Давос

„Буреносни облаци над световната икономика“ часове преди форума в Давос

Броени часове преди началото на Световния икономически форум в Давос, Международният валутен фонд даде скептична прогнозна за бъдещето на световните п...

В Давос пристигна и Грета Тунберг - 15-годишната шведка, спечелила си славата на "съвременната Пипи". Преди няколко месеца момичето поде мисия за спасяването на планетата.

Грета Тунберг: На форума присъстват най-могъщите хора на Земята. Тук съм, за да им кажа, че се провалиха.

Темата за климатичните промени сред водещите в Давос. Очакванията са по време на срещата в швейцарския курорт да кацнат рекордните 1500 частни самолета. Статистика, с която организаторите си навлякоха критиките на природозащитниците.