НОВИНИ

ДБГ нeдовoлни от забавянето на антикорупционния закон

Движение България на гражданите заплаши, че няма да подкрепи съставянето на ново правителство в рамките на този парламент, ако следващия вторник правната комисия в парламента не допусне закона "антикорупция". Вчера антикорупционният закон отпадна от програмата на правната комисия. Това се случи след предложение на депутатите от ДПС, БСП и Патриотичния фронт, които на заседанието на комисията поискаха проектът да не влиза заради малкото оставащо време на парламента.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
17:07, 15.12.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Председателят на ДБГ Меглена Кунева изрази разочарованието си от факта, че вчера не са присъствали всички депутати, за да бъде разгледан антикорупционният закон. Според нея това е най-важният политически закон за страната. В момента проектозаконът се намира на второ четене в парламентарна комисия. Ако не бъде разгледан до следващата седмица, ДБГ ще трябва да изчака и 19-дневната новогодишна ваканция на парламента, преди да направи пореден опит за задвижването му.

Меглена Кунева, вицепремиер и министър на образованието в оставка: За мене сигналът вчера с това, че не присъстваха всички депутати от правна комисия, когато се гледа най-важния политически закон на страната, антикорупционния, беше много лош сигнал. Това меко казано ме разочарова. И за мен, без да има ефект от работата на НС, НС не е в оставка нали така, няма такава формула, е... трябва да докаже своята полезност. Шест месеца този закон стоя и всеки можеше да направи предложение. Който е искал е направил.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Италия разбиха печатница за фалшиви пари
В Италия разбиха печатница за фалшиви пари
Кола катастрофира на трамвайна линия и спря движението в столицата
Кола катастрофира на трамвайна линия и спря движението в столицата