НОВИНИ

ДБГ ще напусне управлението, ако РБ се представи зле на изборите

ДБГ ще напусне управлението, ако кандидатпрезидентската двойка на РБ се представи зле на изборите. Това се посочва в декларация на партията, която прочете нейният лидер Меглена Кунева.Кандидатът на реформаторите трябвало да получи около 300 000 гласа.

Надежда Василева
от Надежда Василева
11:53, 17.10.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

В декларацията се казва, че ДБГ стои твърдо зад кандидатурата на Реформаторския блок и потвърждава своята позиция, че участието на Блока в кабинета е гаранция за прозрачност и откритост, както и за недопускане на БСП и ДПС във властта.

Участието на ДБГ зависи от резултата на Трайчо Трайков. Ако е лош, това ще означава неодобрение и веднага след изборите ДБГ ще напуснат правителството. За лош резултат ще се приеме, ако кандидатпрезидентската довйка събере по-малко гласове в сравнение с последните парламентарни и местни избори.

Меглена Кунева, вицепремиер, председател на ДБГ: Ако кандидатпрезидентската двойка на РБ получи чувствително по-слаб резултат от резултата на РБ на последните 2 избора, за нас това ще бъде знак на неодобрение. В този случай веднага след изборите ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Започна операцията за отвоюване на Мосул
​Започна операцията за отвоюване на Мосул
Могерини: ЕС не обмисля нови санкции срещу Русия заради Сирия
Могерини: ЕС не обмисля нови санкции срещу Русия заради Сирия