НОВИНИ

Дебатите по вота на недоверие засегнаха и темата за санирането

Дебатите по вота на недоверие засегнаха и темата за санирането. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че заклеймявайки програмата за санирането с манипулативни тези обрича на неоптимистично бъдеще нейното продължение. Плашихте гражданите със сенки от килерите, обърна се той към опозицията.

bnt avatar logo
от БТА
16:30, 23.01.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
дебатите вота недоверие засегнаха темата санирането

Ние си взехме поуки, програмата се оптимизира в процеса на изпълнение - и като контролни механизми, и като цени, подчерта министърът. Той отбеляза, че по програмата са завършени 1517 обекта. По тях са работили 967 строителни фирми. По-голяма диверсификация на фирми в публична програма, здраве му кажи, коментира Нанков. По думите му е обидно да се заклеймяват всички тези фирми в корупция, а и всички кметове (200 от различни политически сили), които са участвали по програмата.

На въпрос за разликата в цените за саниране в различните общини министърът заяви, че когато имаме пет пъти повече дейности, цената е по-висока. Финансовият модел на програмата за саниране е същият както при европейските програми, каза Нанков. Проблемът е, че на здрави блокове покривите текат, това не е саниране, коментира Драгомир Стойнев от БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Русе изгражда физкултурен салон в 30-годишно училище
Община Русе изгражда физкултурен салон в 30-годишно училище
​Американски астронавти излязоха в открития Космос
​Американски астронавти излязоха в открития Космос