Спектакълът "Дебелянов и ангелите" от Александър Секулов на Драматичен театър Пловдив спечели наградите за най-добро представление и за режисура в 29-ото издание на театралните награди "Аскеер", които бяха излъчвани на живо по БНТ.

За постановката си Диана Добрева получи отличието за режисура. "Дебелянов и ангелите" донесе още награди “Аскеер” на Александър Секулов за съвременна българска драмаматургияи на Мира Каланова за сценография.

Най-добрият актьор в главна роля е Валентин Ганев за Лаймън Фелт в "Спускане от връх Морган", а за най-добра актриса беше отличена Радина Кърджилова за ролята ѝ на Сара в "Любовникът". И двете представления са на Народния театър "Иван Вазов".

За поддържащи роли бяха наградени Ирини Жамбонас за ролята ѝ на Елизе в "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" и Стоян Младенов за ролята на Ансел Смит в "Килър Джо" - в Малък градски театър "Зад канала".

Актьорът Иван Налбантов бе удостоен от фондация "Аскеер" за цялостно творчество. Наградата му беше връчена от президента на фондация "Аскеер" Васил Михайлов.

Ненчо Костов получи наградата в категория "Изгряваща звезда" за ролята на Дебелянов в спектакъла "Дебелянов и ангелите".

Музиката на Калин Николов за представленията “Празникът”, “Драконът” и “Наблюдателите” му донесе “Аскеер” за театрална музика.

Свила Величкова получи наградата за костюми за работата си в “Драконът”, “Налбюдателите” и “Кой изяде кашкавала”


В очакване на наградите "Аскеер"

В очакване на наградите "Аскеер"

Тази вечер връчват театралните награди "Аскеер''. За 29-ти път актьорите от Театър "Българска армия" отличават своите колеги. Наградата "Аскеер" за ця...