НОВИНИ

Дефицит на кадри: Обявиха 100 работни места във Военноморските сили

Военноморските сили обявиха конкурс за сто работни места във формированията си във Варна и Бургас. Кандидатите за кадрова служба се увеличават, а около 90 на сто от наетите трайно остават на работа във военния флот, съобщи командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев. Конкурсите за кадрови военни ще се проведат след 28-ми май, дотогава желаещите могат да подават документите си във военните окръжия.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
12:47, 31.03.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Кандидатите имат право да посочат до три различни позиции, за които кандидатстват.

контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили: Моят съвет е да се използват този вариант, да се посочат три различни специалности, защото често вторият избор се оказва и по-правилният в бъдеще.

Кандидатите трябва да са неосъждани български граждани в добра физическа форма и със средно образование. Тестовете са за обща култура и физическо състояние.

контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили: Съответно бягане, за издържливост и пъргавина се полагат съответните изпити. Те са различни за жени и за мъже, и за различните възрастови групи.

Дефицитът на кадри е проблем и за военния флот, но кандидатите тази година са два пъти повече в сравнение с миналата.

контраадмирал Митко Петев, командир на Военноморските сили: От 18 процента непопълнение успяхме до сведем до 14 процента, тенденциите са положителни и този тренд ще продължи със сигурност през тази година.

Според контраадмирал Петев това се дължи на възможностите за кариерно развитие чрез постоянни обучения и курсове, включително и в чужбина, и на добрата работна атмосфера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Израел отново отвори пропускателните пунктове на границата с Ивицата Газа
​Израел отново отвори пропускателните пунктове на границата с Ивицата Газа
Местните избори в Турция - тест за управлението на президента Ердоган
Местните избори в Турция - тест за управлението на президента Ердоган