НОВИНИ

Декларации „за” и „против”

Отстраняването от длъжност на кмета Иван Тотев от Окръжния съд в Пловдив очаквано намери отзвук на днешната сесия на общинския съвет. Тя започна с три политически декларации в подкрепа на градоначалника и една "против" . Декларациите „за” бяха на ГЕРБ „Кауза за Пловдив” и Спас Гърневски. Против - на общинските съветници от БСП.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
19:25, 19.01.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

В декларацията си ГЕРБ заявиха, че се прави опит да бъде дискредитирано успешното управление на Пловдив, а в публичното пространство се пускат лъжи с цел да се манипулира общественото мнение. Според ГЕРБ, начело с кмета Тотев градът се развива успешно и се е превърнал в символ на промяната и развитието. На противоположната позиция са от БСП, които смятат, че пловдивчани са възмутени от начина, по който се управлява Община Пловдив, а цената за строителство на големите проекти ги изумява. Ето позициите на ГЕРБ, БСП и Патриотичния фронт за бъдещето на управлението при евентуално окончателно отстраняване от длъжност на Иван Тотев:

Радослава Ташкова – председател на групата на ГЕРБ
"Това са хипотези, не искам да коментирам. Такова нещо, аз вярвам и съм един български гражданин, който вярва, че всички процеси се случват правилно, когато имаш добрите намерения."
Николай Радев – общински съветник от БСП
"Българската социалистическа партия по никакъв начин в разговори и договорки с тези политически партии, които доведоха до това срамно петно в историята на Пловдив кмет да бъде отстранен от длъжност поради злоупотреби, ние няма да подкрепим."
Слави Георгиев
"Ние настояваме той да си подаде своята оставка, а Пловдив да не бъде управляван от временно изпълняващ длъжността кмет да минем през едни избори, за да може Пловдив да се развива нормално, да има човек, който да носи отговорност."

Как ще се развие казусът с отстраняването от длъжност на кмета на Пловдив - предстои да се разбере през следващата седмица, когато Иван Тотев се изправя пред апелативният съд в града.

Междувременно стана ясно, че Пловдивският окръжен съд не уважи жалбата на кмета Иван Тотев срещу наложената му парична гаранция от 20 хиляди лева. Тя е определена от Софийска градска прокуратура. Чрез адвоката си Тотев оспори размера ѝ, но магистратите са категорични, че жалбата е неоснователна. Гаранцията трябва да се внесе в 5-дневен срок, а определението на съда е окончателно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Търговищко хората копаят 3-метрови преспи, за да се приберат
В Търговищко хората копаят 3-метрови преспи, за да се приберат
Около 100 съкратени миньори от Бабино протестираха за неизплатени обезщетения
Около 100 съкратени миньори от "Бабино" протестираха за неизплатени обезщетения