От Българската петролна и газова асоциация разпространиха декларация заради новите изисквания към касовите бележки от 1 април.

От Асоциацията заявяват, че винаги са подкрепяли усилията на правителството за борба със сивия сектор, но според тях посочването на доставната цена в касовите бележки би разкрило информация, която да бъде използвана антиконкурентни цели, а това не е в интерес на крайния потребител. От Асоциацията напомнят, че и според решение на Комисията за защита на конкуренцията от март разкриването на покупната цена би могло да засегне конкурентната среда на пазарите на търговия на едро и дребно с горива.

Има опасност от затваряне на бензиностанции в Русе на 1 април

Има опасност от затваряне на бензиностанции в Русе на 1 април

Има опасност голяма част от бензиностанциите в Русе да затворят на 1 април. Причината е промяната в системата на касовите апарати, която, според търго...

От Българската петролна и газова асоциация заявяват още, че въвеждането на изискване за допълнителна ценова информация единствено по отношение на горивата представлява дискриминация на конкретен икономически сектор и подобни изисквания не съществуват в законодателството на останалите държави, членки на Европейския съюз.