Двете страни се споразумяха военните им да се координират след американското изтегляне от Сирия.

Русия и Турция потвърдиха спазването на принципа за териториалната цялост на Сирия.Срещата на двете делегации е на фона на американското изтегляне от Сирия и заплаха от евентуална турска офанзива срещу кюрдски район в арабската страна. Президентът Владимир Путин не присъства на разговорите, водени от министрите на външните работи и отбраната на Турция, шефът на турското разузнаване и руските им колеги.

Мевлют Чавушоглу, министър на външните работи на Турция: Налице е обща воля да се елиминират терористичните организации от Сирия. Не пренебрегнахме и хуманитарната страна на сирийския проблем. Обсъдихме как да засилим сътрудничеството си, така че бежанците да се върнат доброволно в Сирия".
© БТА

Русия и Турция ще се координират след американското изтегляне.

Сергей Лавров, външен министър на Русия: Споразумяхме се как военните ни да продължат да се координират на терен при новите условия.

Анкара продължава да струпва бойна техника по границата със Сирия.Танковете са в провинция Шанлъурфа, откъдето могат да се достигнат населени с кюрди райони в североизточна Сирия. Вчера кюрдския град Манбидж, където според Турция има свързани с ПКК терористи, поиска помощта на сирийската правителствена армия. Източници на Ройтерс твърдят, че Пентагонът обсъжда дали да остави американско оръжие на кюрдите след изтеглянето на контингента на Съединените щати.