НОВИНИ

Делото срещу район "Младост" няма да спре застрояването на зелен терен

Продължаваме да следим развитието на сагата със застрояването на зеления терен в столичния квартал "Младост 1". Тази вечер жителите на блокове 19, 20, 21 и 22 отново излязоха на протест с искане да бъде отменен строежа. Въпреки намерението им да заведат дело срещу общината, това няма да отмени разрешението за строеж, докато съдът не се произнесе.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
19:00, 08.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Строителство на сграда върху зеления терен пред блок 19 в "Младост 1" ще има, като дейностите ще започнат съвсем скоро. Това заяви инвеститорът Георги Тончев, който е собственик на фирмата, която ще строи сградата, предназначена за обществено ползване. Само решение на съда може да спре дейностите, но докато такова не излезе, няма пречки плановете на строителя да се реализират.

Георги Тончев, собственик на строителната фирма: "Съдебната практика показва, че при влезло в сила право за строеж подобен тип дело не може да спре строителството, т.е. ние ще строим."

Тончев беше категоричен, че са спазени всички изисквания за необходимото отстояние от блоковете, тъй като сградата е за обществено ползване, а не е жилищна, и съжалява, че се е стигнало до протести."

Георги Тончев, собственик на строителната фирма: "Уважаваме общественото мнение. Искаме докрай да се изчисти всичко, да е ясно на всички, че става въпрос за абсолютно редовно нещо в частен имот."

Инвеститорът категорично опроверга и информацията, че ще се изгражда нова улица около сградата. Очаква се на мястото между блоковете да се появи триетажна сграда на площ от 160 квадратни метра, която ще се дава под наем. Инвестицията е за около 320 хиляди евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се жертвите на атентата в Пакистан
Увеличават се жертвите на атентата в Пакистан
Сметището на “Максуда” се разраства
Сметището на “Максуда” се разраства